ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Σπουδές

Ο Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος γεννήθηκε το 1979 στη Βέροια Ημαθίας.

Σπούδασε ψυχολογία στo κρατικό πανεπιστήμιo της Ρώμης, Roma 1 La Sapienza, έχοντας ακολουθήσει την κατεύθυνση της κλινικής ψυχολογίας και κοινοτήτων. Έπειτα συνέχισε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στο Τμήμα της Ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι διπλωματούχος ψυχολόγος κατέχοντας την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ψυχολόγου με αριθμό πρωτοκόλλου 1372 από το έτος 2007.

Η πρακτική του άσκηση περιελάμβανε θητεία στη Β’ Νευρολογική Κλινική στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και στο Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων στα Χανιά της Κρήτης. Έκτοτε άρχισε να εργάζεται κλινικά αναλαμβάνοντας περιστατικά ιδιωτικώς και κάνοντας παράλληλα εθελοντισμό σε ιδιωτικούς και δημοσίους φορείς, όπως σε κατασκηνώσεις της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α. με.Α και στο 4ο ειδικό σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στη χρήση ψυχομετρικών και νευροψυχολογικών εργαλείων  και παρακολούθησε δεκάδες εξειδικευμένα συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια και προγράμματα επάνω στα γνωστικά, κλινικά και ερευνητικά αντικείμενα της επιστήμης της Κλινικής και της Κοινωνικής Ψυχολογίας.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Εξακολούθησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία παράλληλα με την επέκταση των σπουδών του σε ιδιωτικό φορέα, παρακολουθώντας και περαιώνοντας το τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Φροϋδικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος με αντικείμενο την ψυχανάλυση Λακανικού προσανατολισμού.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε συστηματική διδασκαλία στην ψυχαναλυτική θεωρία και κλινική πράξη, με ιδιαίτερη έμφαση και βάση στις θέσεις του Φρόιντ και του Λακάν, εκπόνηση εργασιών, συμμετοχή σε καρτέλ, παρουσιάσεις ασθενών στην Α΄ Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσoκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, εξειδικευμένα σεμινάρια, συνέδρια και διημερίδες.

Από το 2008 έως και το 2014 έκανε την προσωπική του ανάλυση και παρακολουθούσε περιστατικά με εποπτεία.

Την ίδια χρονική περίοδο εργάσθηκε για τη ΦΕΒΕ και όντας εις εκ των ιδρυτικών μελών της Φροϋδικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και μέλος του ΔΣ διοργάνωσε μέσω της Φ.Ε.Β.Ε. για λογαριασμό της πολυάριθμες ημερίδες, διημερίδες και συνέδρια, ενώ συμμετείχε στη διοργάνωση τριών διεθνών συνεδρίων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε επίσης ερευνητής σε συνεργασία με το Εργαστήριο Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό (ΕΕΦ) του ΑΠΘ και συμμετείχε ως μέλος στο καρτέλ πάνω στο Σώμα της Φ.Ε.Β.Ε. Έπειτα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές λαμβάνοντας με άριστα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Φιλοσοφία, με κατεύθυνση τη Συστηματική Φιλοσοφία, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα συμμετείχε ως ομιλητής σε πανεπιστημιακά συνέδρια του ΑΠΘ, ενόσω  εμβάθυνε και εμπλούτιζε τις γνώσεις και τα θεραπευτικά εργαλεία, λαμβάνοντας εκπαιδεύσεις σε εναλλακτικές και συμπληρωματικές, ολιστικές θεραπευτικές τεχνικές. Το 2019 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: ‘’Το Βιβλίο του Σαμάνου Θεραπευτή: Θεραπεύοντας Νου και Σώμα- Ένας Πρακτικός Οδηγός των Σαμάνων από τις Άνδεις.’’ Ο Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος του Δημητρίου ζει στην Αθήνα, εργαζόμενος ως ψυχολόγος, ψυχαναλυτής και εισηγητής σεμιναρίων. Είναι επίσημος εισηγητής του Ιδρύματος Μπρόφμαν για την προώθηση της θεραπείας και διδάσκει τη θεραπευτική μέθοδο «Body Mirror System of Healing».

Ο Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος έχει αφιερώσει τον εαυτό το στο μονοπάτι της θεραπείας και της αλλαγής και θεωρεί πως μέσα από τη δική του αυτοβελτίωση μαθαίνει επίσης να αγαπά όλο και περισσότερο όλους τους ανθρώπους και όλα τα όντα.

Μέσα από τη δικαιοσύνη, την οικογένεια, τη σοφία και την αγάπη λαμβάνει και μοιράζει απλόχερα τις γνώσεις του.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει τον γεμίζουν με χαρά, με πληρότητα και σύνδεση με όλους και με κάθε έναν άνθρωπο που συναντά νιώθει αδελφοσύνη και οικειότητα ψυχική.

Ένας σύντομος δεκάλογος του Κωνσταντίνου είναι:

 • Να ζω με αγάπη, προσφορά, με σωφροσύνη και σοφία.
 • Να μοιράζομαι όσα έχω.
 • Να βοηθώ εμένα να γίνομαι καλύτερος και να βοηθώ τους άλλους να γίνονται καλύτεροι.
 • Να γνωρίζω το καλό, να επιθυμώ το καλό, να πράττω το καλό με ήθος και να χαίρομαι με τη χαρά και την πρόοδο των άλλων ανθρώπων.
 • Να φέρομαι με σεβασμό σε όλα τα όντα και όπως θα ήθελα να μου φέρονται.
 • Να μαθαίνω συνεχώς καθώς όσο βαθαίνει η μάθηση έτσι γνωρίζω περισσότερο τον εαυτό μου και τους άλλους κι έτσι λειτουργώ με περισσότερη αγάπη, με ενσυναίσθηση και με ενότητα.
 • Να επιλέγω αυτό που χρειάζομαι και όχι αυτό που ο νους μου θέλει.
 • Να παραδέχομαι και να μαθαίνω από τα λάθη μου και να βελτιώνομαι κάθε φορά αντί να με κρίνω και να αγκιστρώνομαι στο παρελθόν και στην κριτική.
 • Να δημιουργώ τις βέλτιστες συνθήκες ζωής και ανάπτυξης για εμένα και για τους άλλους.
 • Να θυμάμαι με ευγνωμοσύνη όταν λαμβάνω κάτι και να ξεχνώ τα όσα δίνω.

Αξίες

Ο Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος έχει αφιερώσει τον εαυτό το στο μονοπάτι της θεραπείας και της αλλαγής και θεωρεί πως μέσα από την δική του αυτοβελτίωση μαθαίνει να αγαπά και περισσότερο όλους τους ανθρώπους και όλα τα όντα. Μέσα από την δικαιοσύνη την οικογένεια την σοφία και την αγάπη λαμβάνει και μοιράζει απλόχερα τις γνώσεις του. Οι υπηρεσίες που προσφέρει τον γεμίζουν με χαρά, με πληρότητα και σύνδεση με όλους και με κάθε έναν άνθρωπο που συναντά νιώθει αδελφοσύνη και οικειότητα ψυχική.

Ένας σύντομος δεκάλογος του Κωνσταντίνου είναι:

 • Να μοιράζομαι όσα έχω
 • Να βοηθώ τους άλλους να γίνονται καλύτεροι
 • Να βοηθώ εμένα να γίνομαι καλύτερος
 • Να χαίρομαι με την χαρά και την πρόοδο των άλλων ανθρώπων
 • Να ξεχωρίζω τι είμαι εγώ και τι είναι ο καθένας άλλος άνθρωπος ξεχωριστά
 • Να μαθαίνω περισσότερο και τους άλλους κι έτσι λειτουργώ με περισσότερη ενσυναίσθηση
 • Να επιλέγω αυτό που χρειάζομαι και όχι αυτό που ο νους μου θέλει
 • Να παραδέχομαι και να μαθαίνω από τα λάθη μου και να βελτιώνομαι κάθε φορά αντί να με κρίνω και να αγκιστρώνομαι στο παρελθόν και στην κριτική
 • Να δημιουργώ τις βέλτιστες συνθήκες ζωής και ανάπτυξης για εμένα και για τους άλλους
 • Να θυμάμαι με ευγνωμοσύνη όταν λαμβάνω κάτι και να ξεχνώ τα όσα δίνω